Uvjeti korištenja Internetske stranice Partner banke d.d. Zagreb

Prilikom pregledavanja Internetske stranice Partner banke d.d. Zagreb (dalje: Banka) www.paba.hr (dalje: Internetska stranica) se prikupljaju Vaši osobni podaci te Vas o tome želimo detaljnije informirati.

Banka putem kolačića automatski prikuplja podatke o uređaju kojim pristupate Internetskoj stranici. 

Kolačići (eng. cookies) su male datoteke koje Internetski preglednici spremaju na Vaše računalo prilikom korištenja Internetske stranice, kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost tih stranica. Kolačići su napravljeni s namjerom da budu jednostavni mehanizam za stranice koje bi ih koristile za pamćenje ključnih informacija  ili pamćenje korisnikove Internetske povijesti. Također mogu biti korišteni u svrhu pamćenja informacija koje su unesene u određena polja.

Podaci koji se prikupljaju putem kolačića mogu uključivati IP adresu korisnika, podatke o pregledniku, jeziku, operativnom sustavu i druge standardne podatke koji se prikupljaju isključivo u anonimnom i skupnom obliku.

Banka koristi samo obvezne kolačiće, koji su potrebni za pravilno funkcioniranje Internetske stranice. Ovi kolačići su nužni za korištenje Internetske stranice jer bez njih određeni dijelovi stranice ne bi radili ispravno. Za njihovo korištenje nije potrebna Vaša privola.  

Navedeni kolačići se koriste isključivo u svrhu lakšeg pregledavanja sadržaja na Internetskoj stranici i korištenja njezinih osnovnih funkcionalnosti. Banka ne koristi kolačiće ni u jednu drugu svrhu (npr. za marketinške ili analitičke svrhe).

Također, na Internetskoj stranici Banke nalaze se određena polja za upis Vaših podataka. Upisom osobnih podataka u za to predviđena polja, potvrđujete da ste svoje osobne podatke dali dobrovoljno te dozvoljavate Banci da ih koristi u svrhu koja je navedena iznad polja.

Ovime Vas obavještavamo da je Banka voditelj obrade osobnih podataka koje unosite u za to predviđena polja na Internetskoj stranici te da se predmetni podaci koriste isključivo u svrhu za koju ste ih dobrovoljno dali Banci.

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, Vaša prava prilikom obrade osobnih podataka su: pravo da budete informirani o obradi Vaših osobnih podataka, pravo na ispravak netočnih podataka, pravo na brisanje i ograničenje obrade, pravo na prenosivost te pravo na prigovor.

Za sva pitanja i ostvarivanje prava prilikom obrade Vaših podataka možete kontaktirati Banku na telefonski broj 01 4602 222, djelatnike u poslovnicama banke ili izravno Službenika za zaštitu podataka Banke putem e-mail adrese sluzbenik.za.zastitu.osobnih.podataka@paba.hr ili Vončinina 2, 10000 Zagreb, za Službenika za zaštitu podataka.

Prigovor možete uputiti i nadzornom tijelu za zaštitu osobnih podataka, Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Selska cesta 136, Zagreb, www.azop.hr, azop@azop.hr.